Home
 

TÁMOP-3.2.4.A-11/1-20120078

Összefoglaló a TÁMOP-3.2.4. A-11/1 kódszámú, „Hálózatban a jövőnkért”című pályázat keretében megvalósuló, a projekthez kapcsolódó eszközbeszerzésekről, eseményekről

A pályázat keretében jelentősen megújult az iskolai könyvtárunk könyvállománya: gyerekkönyveket 400 000Ft, pedagógiai, szakmai könyveket 408 660Ft értékben szereztünk be. A könyveket nyilvántartásba vettük, melyek már kölcsönözetők.

Megszépült a könyvtár belső tere is. Más pályázati forrást is felhasználva, kialakítottuk az informatikai olvasótermet, melyben – a számítógépek mellett – új könyvtárosi asztalt, a diákok számára olvasóasztalokat, székeket is elhelyeztünk. A nyugodt olvasás körülményeit biztosítják a kényelmes babzsák fotelek is.

A projekt keretében beszerzett 2 laptop segíti a pedagógusok munkáját.

A pályázat szakmai programjának megvalósítása az ütemtervnek megfelelően történik. Elkészült a Jász- Nagykun – Szolnok megye népmeséit tartalmazó hanganyag, melyhez kapcsolódóan a konzorciumi partnerek közötti illusztrációkészítő versenyt hirdettünk. Az eredményhirdetést, és az illusztrációkat bemutató kiállítást december elején tartjuk.

November 15-én 36 tanulóval megnézzük Európa legnagyobb bábszínházában, a Budapest Bábszínházban a Kis Mukk című előadást, majd látogatást teszünk a Szabó Ervin Könyvtárban is.

Elkészült a tanulóink olvasási kultúráját vizsgáló tanulmány első része, melyben folyamatos mérésekkel vizsgáljuk, hogyan juthatnak közelebb az olvasás élményéhez az értelmileg sérült tanulók, milyen módszerek alkalmazása segítheti a rendszeres könyvtárhasználatot, az olvasóvá nevelést.


Top
Skip to content